De Witjes

KEEPER WACHTWOORD MANAGER

Een onderdeel waar vaak licht over gedacht wordt, maar dat verstrekkende gevolgen kan hebben voor de veiligheid: wachtwoorden. Met Keeper organiseer je alle wachtwoorden en wordt jouw digitale omgeving inzichtelijk en daarmee een stuk veiliger!

Wachtwoorden, wachtwoorden en nog eens wachtwoorden…
Het is een van de grootste irritaties op digitaal gebied: wachtwoorden! Op websites, webshops, social media, apparaten die je thuis gebruikt, de overheid, e-mail adressen, spelletjes, mobiele accounts. Overal kom je ze tegen en moet je ze aanmaken… en onthouden of noteren.

 

Juist hierdoor wordt gemakshalve vaak hetzelfde of een herleidbaar wachtwoord gebruikt. En daar ligt precies het gevaar!

Cybercriminaliteit
Er wordt tegenwoordig op allerlei manieren geprobeerd om wachtwoorden te ontvreemden. Bijvoorbeeld via phishing, hacks van websites met klantgegevens of er worden via “brute-force” een heleboel wachtwoordcombinaties geprobeerd worden om voornamelijk eenvoudigere wachtwoorden te achterhalen.

 

Soms zijn de gevolgen klein, maar in andere gevallen is het zeer vervelend als derden toegang tot je gegevens hebben, bijvoorbeeld als je social media accounts gekaapt worden of klantgegevens in het geding zijn. Iets wat je bedrijfsmatig in elk geval wilt voorkomen.

Keeper Security biedt de oplossing
Elke gebruiker krijgt een eigen beveiligde kluis waarin logingegevens en/of andere data (zoals bestanden) kan worden opgeslagen. Deze kluis is alleen voor jou toegankelijk met één sterk hoofdwachtwoord, bij voorkeur in combinatie met twee factor authenticatie zoals een code via SMS, app op je mobiel of hardware token.

 

Met de KeeperFill® browser uitbreiding en de mobiele app, kun je inloggegevens automatisch laten invullen op websites. Zelfs als er naast de inloggegevens een eenmalige code nodig is die je normaal via een mobiele app genereert, kun je deze opslaan zodat deze eenvoudig kan worden ingevuld. Nooit meer wachtwoorden onthouden dus, ultiem gemak! Niets houd je nog tegen om voor elke dienst een uniek, sterk wachtwoord te gebruiken.

 

Keeper biedt je een handig overzicht met wachtwoorden die dubbel gebruikt worden of die niet veilig genoeg zijn. Zo kun je alles eens goed nalopen en meteen wachtwoorden aanpassen.

 

Breid je het abonnement uit met de Plus bundel dan heb je ook “BreachWatch” tot je beschikking. Je inloggegevens worden dan veilig vergeleken met gegevens die zijn buitgemaakt bij hacks en zijn verhandeld via het dark web. Je krijgt direct een waarschuwing indien er gegevens in je kluis zijn die matchen.

Waarom een zakelijke wachtwoord manager?
Er zijn een heleboel wachtwoord managers beschikbaar. Gratis of heel voordelig en vaak voor persoonlijk gebruik. Waarom dan een zakelijke wachtwoord manager gebruiken? Samenwerken en veiligheid.

 

Als alle gevoelige gegevens op één locatie staan moet de kans nihil zijn dat deze gegevens door derden kunnen worden ingezien. Keeper maakt gebruik van een “zero-knowledge” oplossing. Het versleutelen en ontsleutelen van alle gegevens in Keeper gebeurt in meerdere niveaus op het apparaat van de gebruiker na een juiste inlog. Alle gegevens die in het Europese datacentrum bij Keeper worden opgeslagen zijn voor niemand inzichtelijk, ook niet voor Keeper zelf. Ben je dus je hoofdwachtwoord kwijt, dan heb je wel een groot probleem. Meer technische details zijn te vinden op deze site.

 

De Keeper dienst is ISO 27001 gecertificeerd. Derde partijen voeren constant beveiligingstests en broncode controles uit om er zeker van te zijn dat er geen achterdeurtjes aanwezig zijn of andere ongewenste activiteiten plaatsvinden in de software. De dienst voldoet daarnaast volledig aan de AVG wetgeving. Elke actie wordt gelogd en kan via auditfuncties in het systeem door de beheerder en gebruiker worden ingezien.

 

Samenwerken is eenvoudig met de zakelijke versie. De beheerder van de organisatie krijgt toegang tot een eenvoudig controlepaneel waarin gebruikers kunnen worden uitgenodigd om een account aan te maken. Ook kunnen er via beleidsinstellingen, eisen aan de complexiteit van het hoofdwachtwoord van gebruikers worden ingesteld, evenals de eventuele verplichting van 2 factor authenticatie.

 

Daarnaast kunnen er teams worden aangemaakt. Teams kunnen gebruik maken van gedeelde inloggegevens, eventueel zonder dat wachtwoorden voor de teamleden zichtbaar zijn. Ideaal voor bedrijven met verschillende afdelingen die (inlog)gegevens delen.

Kosten

Dit is een abonnementsdienst die per gebruiker wordt gefactureerd. Dat kan maandelijks of jaarlijks. Er zijn twee varianten van het abonnement. Er is geen minimale of maximale hoeveelheid gebruikers.

Keeper Business

€ 3,75 per gebruiker per maand
 • Versleutelde kluis
 • Onbeperkt aantal items
 • Onbeperkt aantal apparaten
 • Beleidsinstellingen
 • Beveiligings controle
 • Rapportages
 • Team management
 • 2FA beveiliging via diverse methoden
 • 100 GB veilige bestandsopslag

Keeper Business Plus

€ 6,00 per gebruiker per maand
 • Versleutelde kluis
 • Onbeperkt aantal items
 • Onbeperkt aantal apparaten
 • Beleidsinstellingen
 • Beveiligings controle
 • Rapportages
 • Team management
 • 2FA beveiliging via diverse methoden
 • 1 TB veilige bestandsopslag
 • BreachWatch – scannen van dark web
 • Geavanceerde rapportage en alarmmodule

Geïnteresseerd?
Heb je vragen over de dienst of wil je graag een abonnement aanvragen? Gebruik het formulier op deze pagina. Ook kun je de veelgestelde vragen bekijken.

Keeper Zakelijke Wachtwoord Beveiliging

Veelgestelde vragen

Administratief

Is er een testversie beschikbaar?

Het is mogelijk om de software 14 dagen op proef te gebruiken via deze website. De proefperiode omvat de functionaliteiten van het Keeper Business abonnement.

Hoe kan ik een abonnement aanvragen?

Via het formulier op deze pagina kun je een abonnement aanvragen. Wij sturen vervolgens een offerte die digitaal ondertekend kan worden. Na akkoord maken we het abonnement voor je aan. Per e-mail ontvang je een uitnodiging om een wachtwoord in te stellen voor je Keeper account. Vervolgens kun je aan de slag.

Hoe werkt de facturering?

Je kunt kiezen voor maandelijkse of jaarlijkse facturering. De factuur dient binnen 30 dagen per bankoverschrijving, iDEAL of Bancontact. Betaling via automatische incasso is ook mogelijk.

Wanneer kan ik opzeggen?

Je kunt op elk moment opzeggen. Vanaf de datum dat er is opgezegd, factureren wij het abonnement niet langer en zal dit verlopen. Let in ieder geval op dat je alle belangrijke gegevens uit Keeper hebt gehaald om deze niet kwijt te raken.

Hoe kan ik support krijgen?

Met kleine vragen of problemen helpen we je graag. Neem daarvoor contact met ons op (uiteraard alleen als je het abonnement via ons afneemt).

 

Bij problemen met installatie of gebruik verwijzen we graag door naar het hulpcentrum van Keeper zelf.

Technisch

Welke gegevens kan ik opslaan in Keeper?

Hoofdzakelijk is Keeper bedoeld voor het opslaan van wachtwoorden. Maar het is daarnaast ook mogelijk om notities op te slaan en zelfs bestanden bij te voegen in records. In het basis abonnement is 100 GB veilige opslagruimte inbegrepen, het plus abonnement biedt 1 TB opslagruimte. Alle gegevens kunnen via de Keeper Vault benaderd worden.

 

Je kunt ook persoonlijke gegevens opslaan, evenals creditcards en andere betaalkaarten.

Hoe wordt mijn data beveiligd?

Er zijn een heleboel manieren waarop de data wordt beveiligd. In elk geval wordt er met een “zero-knowledge” systeem gewerkt waarbij je alleen zelf na een succesvolle inlog toegang hebt tot de gegevens. Een uitgebreide en technische uitleg van de beveiliging is te vinden op deze site.

Wat gebeurt er als ik mijn hoofdwachtwoord kwijt ben?

Bij het instellen van je account bij Keeper worden diverse mogelijkheden ingesteld waarmee je inloggegevens kunt herstellen. Zorg dat je die ook gebruikt. Lukt het herstellen daarmee niet, dan is je Keeper account permanent ontoegankelijk. Vanwege de beveiligingsmechanismen kan Keeper zelf ook niets betekenen voor het toegankelijk maken van je gegevens.

Op welke systemen werkt Keeper?

Desktop app:

 • – MacOS 10.10+
 • – Windows 10
 • – Linux (diverse distro’s)

 

KeeperFill® Browser extensie:

 • – Chrome
 • – FireFox
 • – Safari
 • – Internet Explorer
 • – Edge
 • – Opera

 

Keeper Mobiele app:

 • – iOS
 • – Android

Is de software Nederlandstalig?

Zowel de KeeperFill extensie, mobiele apps en de desktop apps zijn in het Nederlands beschikbaar.

 

Is er een handleiding aanwezig?

Jazeker! Op de support verzamelpagina is een heleboel informatie aanwezig, waaronder ook video tutorials.

 

Er is een beknopte Nederlandstalige handleiding beschikbaar op deze site.