Glasvezel in Oss
Supersnel, betrouwbaar en betaalbaar. Internet, televisie en telefonie. In Oss heeft Open Dutch Fiber glasvezel aangelegd. Wij zijn infopunt waar je terecht kunt voor algemene vragen en onafhankelijk advies bij het kiezen van een provider en abonnement.
Op 26 mei 2020 startte E-Fiber met de aanleg van glasvezel in Oss en de kernen, met het doel om voor particulieren en bedrijven een stabiel, razendsnel, toekomstbestendig, duurzaam en financieel aantrekkelijk glasvezelnetwerk te bieden.
De aanleg is inmiddels zo goed als afgerond. In eerste instantie werd vanwege de beperkte voorinschrijvingen, de aanleg vraag gestuurd uitgevoerd. Alleen als je een abonnement aan had gevraagd bij een provider, werd de verbinding binnen gemonteerd. Anders werd de glasvezel tot aan de straat gelegd. Aansluiten na de graafwerkzaamheden was kostbaar.
Vanaf mei 2022 is E-Fiber overgenomen door Open Dutch Fiber. De filosofie van ODF is om voor iedereen glasvezel beschikbaar te maken.
In Oss (m.u.v. de kernen) wordt nu wijk voor wijk de glasvezel alsnog binnen gelegd (als je daar geen bezwaar tegen hebt natuurlijk), ook zonder abonnement.
Waarom glasvezel?
Glasvezel is klaar voor de toekomst, het kan moeiteloos omgaan met nieuwe technologieën en hogere snelheden.
De kabels zijn bestand tegen straling en andere invloeden van buitenaf, waardoor storingen zeldzaam zijn. Bovendien zijn ze duurzaam en gaan ze lang mee, wat minder afval oplevert. Glasvezel zorgt voor efficiënter dataverkeer en belast netwerken minder. Daarmee wordt energie bespaard. Zo draagt glasvezel bij aan een duurzamer en milieuvriendelijker digitaal netwerk.
Hoe vraag ik glasvezel aan?
1. Aanmelden bij een provider
Vul je postcode en huisnummer in op de site van Open Dutch Fiber. Vervolgens kun je opgeven van welk(e) dienst(en) je gebruik wilt maken en krijg je een overzicht te zien van alle providers en prijzen. Kies de gewenste provider en meld je aan via het formulier.
2. Schouwen en monteren
Als de glasvezelaansluiting nog niet op het adres is gemonteerd, stuurt de aannemer een schouwer langs om in samenspraak te bepalen waar het aansluitpunt van de glasvezelverbinding geplaatst gaat worden. Vervolgens wordt een afspraak ingepland om de aansluiting daadwerkelijk te monteren.
3. Installatie via provider
Zodra je verbinding is geactiveerd in de glasvezelcentrale, krijg je bericht van je provider. Er wordt een datum ingepland waarop de monteur langs komt om alles te installeren en gereed te maken voor gebruik. Daarna kun je aan de slag met glasvezel!