De Witjes

DATA RECOVERY

Het kan altijd gebeuren dat gegevens verloren gaan. Natuurlijk is er geen werkende back-up. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor particulieren en bedrijven. Gelukkig zijn er oplossingen, zowel voor softwarematige als fysieke beschadigingen.

Goed advies…
Het is altijd belangrijk om te zorgen voor een goede back-up van belangrijke gegevens. Het kan namelijk op elk moment voorkomen dat een datadrager (zoals harde schijf, SSD, USB opslag of flashgeheugen) defect raakt of dat je per ongeluk zelf belangrijke gegevens verwijdert. Maar… dit goedbedoelde advies komt helaas vaak te laat. Gelukkig betekent dit niet direct dat alles verloren is!

 

Softwarematige of fysieke beschadiging
Als je apparaat niet meer opstart of gegevens niet meer opvraagbaar zijn, kan dat verschillende redenen hebben. Misschien heb je zelf iets per ongeluk verwijderd, zijn bestanden versleuteld door ransomware of is er iets fout gegaan in het bestandssysteem. Soms is het eenvoudig op te lossen door softwarematige controles, reparaties of recovery uit te voeren, maar het kan ook voorkomen dat er fysieke schade is aan de gegevensdrager (bijvoorbeeld bij een crash) waardoor deze helemaal niet meer benaderd kan worden. Ook in dat geval zijn er mogelijkheden. Wij kunnen snel bepalen om welk type schade het gaat.

Recovery door De Witjes

In een aantal gevallen van gegevensverlies kunnen wij zelf recovery uitvoeren. Je betaalt op dat moment ons uurtarief. Voorafgaand aan het herstel laten we weten wat de totale kosten zijn. Is het risico te groot of de schade te complex, dan geven we dat aan en is er de optie om de recovery uit te besteden.

Data Recovery Nederland

Bij complexe gevallen (bijvoorbeeld hardwarematige schade) of wanneer het om zeer belangrijke gegevens gaat, besteden we de recovery uit aan Data Recovery Nederland.

 

Zij beschikken over een eigen laboratorium en specialisten met veel ervaring. Zo kunnen gegevens uitgelezen worden van harde schijven (HDD), Solid State schijven (SSD), USB apparaten, Flash geheugen en schijven die in RAID opstelling zijn gezet. Met een slagingspercentage van 95% is de kans zeer groot dat er gegevens terug te halen zijn.

 

Als partner van Data Recovery Nederland begeleiden wij het gehele proces en contact met DRN. Wij zijn je aanspreekpunt en regelen alles vanaf het aanleveren van de defecte schijf tot het aanbieden van herstelde bestanden. Wij verzorgen ook de facturering. Het proces ziet er als volgt uit:

 • 1. Aanmelden

  Vul het formulier op deze pagina in. Wij zullen een eerste diagnose doen en kijken vrijblijvend of de gegevensdrager in aanmerking komt voor recovery via DRN.

 • 2. Transport

  We overleggen het transport van de datadrager naar DCN. Dat kan via een vervoerder, maar je kunt de drager ook afgeven in Uden of door ons laten afleveren.

 • 3. Diagnose

  DRN stelt het probleem vast en bekijkt welke oplossingen er geboden kunnen worden. Er wordt een gratis diagnose uitgevoerd binnen 4-5 werkdagen maar er kan ook gekozen worden voor een 24-uurs diagnose voor een meerprijs.

 • 4. Offerte

  Na de diagnose ontvang je een vrijblijvende offerte. Daarin wordt vermeld wat de aard van de beschadiging is, evenals de mogelijke oplossing, geschatte tijdsduur en exacte herstelkosten. Deze offerte is op ‘no cure no pay’ basis.

 • 5. Filelist

  Je ontvangt een lijst van herstelde bestanden. Aan de hand van deze lijst kan bepaald worden of de recovery succesvol is geweest. Als tenminste 70% van de belangrijke bestanden is hersteld, wordt gesproken van een succesvolle recovery.

 • 6. Bestanden terug

  Alle herstelde bestanden worden aangeleverd op een nieuwe externe USB3 schijf. Deze is versleuteld met een wachtwoord voor de veiligheid. Na het veiligstellen van de herstelde bestanden kun je de schijf zelf gebruiken om data op te slaan.

Meer weten?
Vul het formulier op deze pagina in en je krijgt snel een reactie!

Data Recovery Nederland
STOP!
met het gebruiken van de gegevensdrager bij dataverlies! De kans is groot dat je het probleem erger maakt.