De Witjes

ACRONIS CYBER PROTECT

Een goede back-up is onmisbaar voor elk bedrijf! Acronis zorgt voor een perfecte en veilige back-up van belangrijke gegevens. Onder andere werkstations, (virtuele) servers, websites, mobiele apparaten en Microsoft 365 gegevens kunnen zo worden veiliggesteld.

Wel back-up, niet de aandacht
Het komt vaak voor: een back-up die wel ooit is ingesteld, maar nauwelijks wordt gewisseld, gecontroleerd of getest. En dat is juist zo belangrijk. Je zult altijd zien dat op het moment dat het er toe doet, de back-up niet toereikend is en er belangrijke data verloren gaat.

 

Acronis
Dit bedrijf is al lange tijd een van de marktleiders op het gebied van back-up oplossingen en biedt een ideale service voor het opzetten van een volledige back-up strategie of een aanvulling op de bestaande back-up.

Eenvoudig maar doeltreffend
Er wordt met “Agent software” gewerkt, die met enkele klikken op de apparaten geïnstalleerd wordt waarop de back-ups gaan draaien. Vervolgens loopt de volledige configuratie en het beheer via de duidelijke cloud console van Acronis. Updates, controle, geavanceerde back-up schema’s en instellingen worden allemaal centraal aangestuurd via de console. Indien gewenst ontvang je na elke back-up een statusrapport per e-mail.

AnyData Engine
Een van de unieke punten van Acronis dienst is dat deze wordt aangedreven door de zogenaamde “AnyData Engine”. Een verzameling van meer dan 100 patenten zorgt er voor dat er back-ups gemaakt kunnen worden vanuit een gigantische hoeveelheid bronnen in virtuele, fysieke, cloud en mobiele omgevingen. Voor elk scenario is een passende oplossing.

Veilig
Naast zelf instelbare encryptie die wordt toegepast voordat de data verzonden wordt, zijn de gegevens beveiligd opgeslagen in een Tier III datacentrum in Frankfurt, dat vele certificeringen heeft (zoals ISO9001, ISO27001, ISO22301, PCI-DSS, SOC-1, SOC-2, HIPAA, MTCS). De dienst voldoet daarnaast volledig aan de AVG wetgeving.

Kosten
De dienst wordt per gigabyte opslagruimte afgerekend. Vooraf wordt het aantal gigabytes bepaald. De prijs per gigabyte is € 0,30 excl. BTW. De hoeveelheid opslagruimte kan op elk moment aangepast worden naar wens. Er wordt maandelijks achteraf gefactureerd. Het abonnement is op elk moment opzegbaar.

 

Geïnteresseerd?
Heb je vragen over de dienst of wil je graag een abonnement aanvragen? Gebruik het formulier op deze pagina. Ook kun je de veelgestelde vragen bekijken.

Acronis

Veelgestelde vragen

Administratief

Is er een minimale afname van gigabytes?

Wij werken met abonnementen vanaf 25 GB opslagruimte (€ 7,50 per maand excl. BTW.). Vanaf die hoeveelheid kan er per GB opgehoogd worden indien gewenst. Er is geen maximum.

Is er een testversie beschikbaar?

Er is helaas geen testversie aanwezig. Wel is het mogelijk om bijvoorbeeld een abonnement te bestellen met klein aantal gigabytes (abonnementen zijn mogelijk vanaf 25 GB, voor € 7,50 per maand) om te kijken of het de dienst bevalt. Zo niet, dan zeg je gewoon weer op. Dat kan op elk gewenst moment.

Hoe kan ik een abonnement aanvragen?

Via het formulier op deze pagina kun je een abonnement aanvragen. Wij sturen vervolgens een offerte die digitaal ondertekend kan worden. Na akkoord maken we het abonnement voor je aan. Per e-mail ontvang je een uitnodiging om een wachtwoord in te stellen voor je Acronis account. Vervolgens kun je aan de slag.

Hoe werkt de facturering?

Wij sturen maandelijks achteraf een factuur. Dus in de maand februari ontvang je een factuur voor de maand januari. Dit doen we omdat het mogelijk is dat het aantal gigabytes dat je afneemt in het abonnement, kan wijzigen. Naar rato wordt het factuurbedrag dan aangepast. De factuur dient binnen 30 dagen per bankoverschrijving, iDEAL of Bancontact. Betaling via automatische incasso is ook mogelijk.

Wanneer kan ik opzeggen?

Je kunt op elk moment opzeggen. Vanaf de datum dat er is opgezegd, betaal je niet meer voor het abonnement. Je krijgt alleen nog een factuur voor de dagen in de voorgaande maand waarop het abonnement nog wel actief was.

Technisch

Welke gegevens kan ik opnemen in de back-up?

De AnyData Engine biedt de mogelijkheid om vanuit veel bronnen een back-up te maken:

 

Apparaten
– Servers (fysiek en virtueel)
– Werkstations
– Mobiele apparaten

 

OS
– Windows
– Linux

 

Bestandssysteem
– NTFS
– ReFS
– FAT 16/32
– Ext 2/3/4
– ReiserFS3
– XFS
– JFS

 

Applicaties
– Microsoft Exchange Server
– Microsoft SQL Server
– Microsoft SharePoint Server
– Active Directory

 

Virtuele omgevingen
– VMware
– Hyper-V
– XenServer
– RHEV/KVM
– Oracle VM

 

Externe gegevens
– Websites (database + FTP)
– Office 365 gegevens (Exchange, OneDrive, SharePoint)

Wat is de upload en downloadsnelheid?

Acronis publiceert geen snelheden. We hebben zelf diverse tests uitgevoerd met enkele grote bestanden. Daarbij werd onze volledige internetsnelheid van 1 Gbit upload en download benut. Er kan dus gesteld worden dat er zeer hoge snelheden mogelijk zijn!

Wordt er delta technologie gebruikt?

Bij incrementele of differentiële back-ups wordt inderdaad geavanceerde delta technologie toegepast, zodat alleen wijzigingen in bestanden worden verzonden. Hierdoor wordt bandbreedte uitgespaard.

Welke encryptie kan ik instellen?

Er kan gekozen worden tussen AES-128, AES-192 en AES-256 encryptie. Het encryptie wachtwoord stel je zelf in.

Kan ik bewaarschema's instellen?

Ja, kunt kiezen voor bewaarschema’s op leeftijd (aantal maanden, weken en dagen) of een aantal back-ups dat bewaard moet blijven

Kan ik een lokaal opslagmedium gebruiken voor back-up?

Er kan een lokaal medium zoals een USB-schijf worden gebruikt voor aanvullende back-up, maar hiervoor worden wel kosten in rekening gebracht; € 0,10 per GB excl. BTW. Deze kosten berekent Acronis voor het gebruik van de back-up software.

Kan er een initiële back-up worden aangeleverd?

Als je veel data hebt en geen hoge uploadsnelheid op de internetverbinding, is het mogelijk om de eerste back-up aan te leveren via een USB-schijf. Deze schijf dien je zelf beschikbaar te stellen. Wij verzorgen de preparatie van de schijf (beveiligd) en zullen, nadat schijf met back-up is ontvangen, de gegevens uploaden naar de Acronis cloud met een gigabit glasvezelverbinding. Vervolgens hoeven alleen incrementele gegevens in de back-up te worden opgenomen. De kosten hiervoor zijn éénmalig 100 euro excl. BTW. De back-up schijf krijg je weer terug na de upload.

Is er een handleiding beschikbaar?

Via het onderdeel “Help” (icoon met vraagteken) in de cloud console van Acronis, wordt je verwezen naar een website waar precies wordt uitgelegd hoe alles werkt.