De Witjes

DOMEIN REGISTRATIE

Elke website begint met het vastleggen van een pakkende en duidelijke domeinnaam. Het liefst een die eenvoudig te onthouden, maar ook makkelijk in te typen is. Via deze domeinnaam kunnen bezoekers je website bereiken en mail sturen.

Je eigen domeinnaam

Het vastleggen van een domeinnaam zorgt er voor dat deze niet meer door anderen gebruikt kan worden. Zelfs wanneer er nog geen concrete plannen zijn voor een website, is dit een voordelige manier om de naam te claimen. Op elk gewenst moment kunnen vervolgens hostingdiensten zoals faciliteiten voor een website en/of e-mail diensten gekoppeld worden.

Domeinextensies

Wij kunnen vrijwel alle domeinextensies registreren. Interesse in een domeinnaam? Laat het ons weten via het formulier en we sturen vrijblijvend een offerte.

Domeinregistratie

 Veelgestelde vragen

Administratief

Hoe gaat het bestellen in zijn werk?

Als je via het formulier op deze pagina een offerte aanvraagt, sturen wij op korte termijn een vrijblijvende offerte. Deze kun je digitaal ondertekenen bij akkoord. Na ondertekening sturen we een factuur. Nadat deze is voldaan, zullen wij de levering in gang zetten.

Wie wordt de domeinnaamhouder?

Wij registreren alle domeinnamen op de naam van de klant. Je bent dus zelf 100% eigenaar van de domeinnaam.

Wat is de duur van de registratie

Elk domein wordt voor de periode van 1 jaar geregistreerd.

Wanneer en hoe kan ik opzeggen?

Opzeggen dient minimaal één maand voordat de nieuwe abonnementsperiode ingaat, te gebeuren. Dat kan door ons een e-mail te sturen. Indien er geen opzegging is ontvangen, wordt de domeinnaam met opnieuw 1 jaar verlengd.

 

Je kunt overigens ook eerder opzeggen maar de domeinnaam nog door laten lopen tot het eind van de abonnementsperiode. Wij stellen de domeinnaam dan zo in dat deze niet wordt verlengd.

 

Als je de domeinnaam wilt verhuizen naar een andere provider, kun je bij ons een verhuiscode aanvragen.

Bieden jullie ook webhosting diensten aan?

Jazeker, wij bieden verschillende hostingdiensten aan. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Kan ik mijn domeinnaam naar jullie verhuizen?

Dat kan. In veel gevallen is daarvoor een verhuiscode (token) nodig. Deze kan worden opgevraagd bij de huidige provider. Indien er nog andere gegevens of acties noodzakelijk zijn, laten we dat weten.

Hoe kan ik mijn domeinnaam bij jullie wegverhuizen?

Mocht je ergens ontevreden over zijn dan kun je het ons altijd laten weten. Waarschijnlijk komen we samen tot een goede oplossing.

 

Mocht je toch willen verhuizen, dan kun je bij ons per e-mail een verhuistoken opvragen. Die ontvang je altijd snel. Let wel op dat dit de betalingsverplichting van openstaande facturen niet opschort.

Wat is een "Trustee" adres?

Bij sommige domeinnaam extensies (zoals .de of .fr) is het verplicht dat het adres waarop de domeinnaam geregistreerd wordt, binnen hetzelfde land valt. Via een “trustee service” wordt een bestaand adres gebruikt zodat de domeinnaam alsnog geregistreerd kan worden. De kosten voor deze dienst zijn inbegrepen bij de kosten van de domeinnaam.

Technisch

Wat is er nodig om een domein te verhuizen?

Dat is per domein verschillend. Wij zullen je uiteraard laten weten welke zaken we nodig hebben om de domeinnaam kunnen verhuizen. Deze zaken kun je bij je huidige domeinnaam provider opvragen. Meest voorkomend:

 

  • – Een verhuiscode (token)
  • – De domeinnaam moet “unlocked” zijn
  • – Bevestiging per e-mail om de verhuizing in gang te zetten

Kan ik mijn domeinnaam doorverwijzen?

Dat is zeker mogelijk, maar kun je niet zelf instellen. Wij bieden deze service kosteloos aan. Je kunt dat per e-mail aanvragen.

 

Let wel op dat er geen SSL certificaat is inbegrepen bij een domeinnaam, dus we kunnen alleen de http:// versie doorsturen naar een ander adres. Als de https:// versie wordt opgevraagd, wordt er een beveiligingsfout weergegeven.

Kan ik DNS records aanpassen?

Jazeker, dat is mogelijk via oze DNS beheer pagina. De eenmalige toegang hiervoor, kun je per mail aanvragen. Wil je liever dat wij aanpassingen doen? Laat het ons weten, dat regelen we snel en kosteloos voor je bij domeinen die via ons geregistreerd zijn.