De Witjes

Nieuws

Er komt glasvezel in Oss!

Oss krijgt glasvezel!

Het gaat door! Ondanks dat het benodigde percentage aanmeldingen tijdens de vraagbundeling niet is gehaald, komt er toch glasvezel in Oss! Vanaf zomer 2020 wordt in heel Oss en de kernen glasvezel gelegd.

 

Vraagbundeling niet geslaagd

Het gevolg van het niet halen van de 30% aan aanmeldingen tijdens de (al verlengde) vraagbundelingsperiode, is dat de glasvezel kabel uitsluitend binnen wordt gelegd bij adressen die een abonnement hebben aangevraagd. Bij andere adressen zal de kabel in de straat blijven liggen. Indien daar in de toekomst een glasvezelabonnement gewenst is, zullen er eenmalige kosten tussen de 300 en 500 euro in rekening worden gebracht voor aansluiting.

 

Zolang de aanleg bezig is kun je overigens nog een glasvezel abonnement aanvragen zonder die aansluitkosten. Grijp dus nu je kans als je nog twijfelt!

 

Aanleg en planning

In de zomer van 2020 wordt aangevangen met de aanleg en het plaatsen van de glasvezelcentrales. Dit betekent dat alle straten in Oss en in de kernen op de schop gaan. Er wordt een zorgvuldige planning gemaakt met de uitvoerende aannemer om overlast zoveel mogelijk te beperken. Naar schatting duurt het totale project zo’n 2 jaar, maar tussentijds worden ook verbindingen opgeleverd, er is dus een goede kans dat je al eerder kunt beschikken over een supersnelle, stabiele en voordelige glasvezelaansluiting.

 

Binnenkort wordt er een planning van de werkzaamheden openbaar gemaakt.

 

Check voor meer informatie onze glasvezel pagina.