De Witjes

Nieuws

Meld nu aan!

Laatste kans voor glasvezel in Oss!

In juni dit jaar is de vraagbundeling begonnen voor glasvezel in Oss. Als 30% van de adressen interesse toont door een glasvezelabonnement af te sluiten vòòr 1 november 2019, wordt door E-Fiber in heel Oss inclusief kernen, buitengebied en bedrijventerreinen, geheel gratis glasvezel gelegd.

 

Helaas blijft het aantal inschrijvingen wat achter en dreigt de 30% niet gehaald te worden, waardoor het project geen doorgang zal vinden. Nu is de tijd om in te schrijven!

 

Wij zijn ontzettend enthousiast over het project omdat glasvezel de snelste en meest stabiele verbinding biedt. Waar partijen als Ziggo en KPN achter blijven met innovaties en jaren lang bezig zijn om nieuwe technieken te testen voordat deze naar abonnementhouders worden uitgerold, loopt glasvezel ver voorop. Er worden nu al razendsnelle verbindingen van 1 Gbit (upload én download) geleverd. Met kleine aanpassingen kan dat moeiteloos naar 10 Gbit gezet worden als de vraag komt in de toekomst.

 

We horen hier-en-daar argumenten om niet over te stappen. Een aantal daarvan willen we graag behandelen:


Glasvezel is veel duurder dan mijn huidige abonnement.
Het blijft lastig vergelijken als je niet met dezelfde maten meet. Ja, de DSL verbinding van 50 Mbit download en 5 Mbit upload is voordeliger dan de glasvezelverbinding van 1000 Mbit up- en download. Een Porsche is ook prijziger dan een Volkswagen. Als referentie willen we een paar abonnementen vergelijken, om aan te tonen dat het verschil helemaal niet zo groot is als velen denken. Vergeet ook niet dat de grote providers jaarlijks de abonnementskosten behoorlijk verhogen. Bij glasvezelproviders zien we dat veel minder.

 

Abonnement Snelheid (down / up) Televisie Telefonie Prijs per maand
TriNed (glasvezel) 500 Mbit / 500 Mbit 90 zenders Ja € 63,50
SNLR (glasvezel) 1000 Mbit / 1000 Mbit 90 zenders Ja € 59,50
KPN Hussel 50 Mbit / 5 Mbit (max.) 65 zenders Ja € 54,50
KPN Hussel 100 Mbit / 10 Mbit (max.) 65 zenders Ja € 59,50
Ziggo Start 50 Mbit / 5 Mbit 80+ zenders Ja € 52,00
Ziggo Complete 250 Mbit / 25 Mbit 80+ zenders Ja € 67,00
Ziggo Max 500 Mbit / 40 Mbit 125+ zenders Ja € 87,50
Ziggo Giga 1000 Mbit / 50 Mbit 125+ zenders Ja € 99,50

 

Kortingen zijn in de tabel niet meegenomen. Zoals je ziet zijn zelfs de voordeligste (en traagste) pakketten van Ziggo en KPN slechts enkele Euro’s goedkoper dan een supersnel gigabit abonnement van SNLR. Het nieuw Giga abonnement van Ziggo (beperkt beschikbaar) biedt wel een gigabit downloadsnelheid maar slechts een fractie van de uploadsnelheid, voor een hoog bedrag per maand.

 

Mijn mobiele telefoon abonnement combineer ik met mijn huidige provider om extra voordelen te krijgen.
Het koppelen van een telefonie abonnement met een vast abonnement levert vaak significante voordelen op. Aangezien de providers die glasvezel leveren via E-Fiber geen mobiele telefonie aanbieden, kunnen zij geen voordelig combinatie aanbod maken. In het geval dat je van deze voordelen geniet, is het doorgaans beter om niet over te stappen en je huidige abonnementen aan te houden.


Ik heb die hoge snelheid helemaal niet nodig.
Dat is heel goed mogelijk. Het gemiddelde gezin gebruikt bij lange na de capaciteit van glasvezel niet. Maar dat betekent niet dat dit in de toekomst zo blijft. Onderzoek wijst uit dat in 2016 de gemiddelde behoefte aan downloadsnelheid zo’n 50 Mbit was. Door nieuwe technieken en met name streamingdiensten en social media neemt deze behoefte fors toe. Dit jaar ligt de gemiddelde behoefte al boven de 100 Mbit. Naar verwachting stijgt dit verder naar zo’n 350 Mbit in 2022. Met glasvezel ben je altijd voorzien van de hoogste snelheid, ook in de toekomst.

 

Ik zit aan glasvezel vast.
Ja en nee. Als je meedoet in de vraagbundeling, sluit je een abonnement van één jaar af, voor tenminste de internetverbinding (andere diensten zijn optioneel). Bevalt het je niet, dan kun je na die tijd gewoon weer terug naar je vorige provider. Aangezien glasvezel een nieuw type aansluiting is, onafhankelijk van de DSL of kabelaansluiting, kun je ook eerder terug, maar je betaalt wel het eerste jaar aan abonnementskosten voor glasvezel volledig.

 

Er is geen 4K decoder inbegrepen.
Op dit moment leveren de meeste providers op het glasvezelnetwerk inderdaad geen 4K decoder. De reden daarvoor is dat er nog te weinig vraag is. Andere providers zoals Ziggo en KPN (waarbij je al het duurste abonnement moet aanschaffen of extra moet bijbetalen voor 4K) bieden slechts een zeer beperkt aantal 4K zenders aan. Naar verwachting neemt de vraag in de komende jaren toe waardoor er ook meer aanbod komt. De kans is realistisch dat tegen de tijd dat glasvezel geactiveerd wordt in Oss, ook 4K wordt aangeboden (TriNed biedt momenteel al 1 zender in 4K kwaliteit aan).

 

Ik heb een e-mail adres van mijn huidige provider, het is lastig om te wisselen.
Helemaal niet! Of je overstapt of niet, het is niet handig om een e-mail adres van je provider te gebruiken omdat je dan afhankelijk wordt van de provider voor je e-mail dienst. Je kunt nu al een gratis provider onafhankelijk e-mail adres aanvragen bij bijvoorbeeld Google of Microsoft. Je eigen naam vastleggen kan natuurlijk ook. Vervolgens geef je de adreswijziging door aan je contacten en wijzig je het adres op websites waarop je inlogt met het oude e-mail adres. Tegen de tijd dat je dan wisselt van provider, heb je het oude adres helemaal niet meer nodig!

 

Ik moet alle bekabeling in huis vervangen.
Ook dat is niet het geval. In bijna elke situatie kan gewoon de huidige bekabeling gebruikt worden en is het een kwestie van “modem wisselen”. Als je op dit moment televisie kijkt via Ziggo en met coax bekabeling werkt, kun je het best kiezen voor provider TriNed, deze biedt televisie via zowel coax als UTP aan.

 

We hopen dat we wat zorgen weg hebben kunnen nemen die je mogelijk hebben weerhouden om in te schrijven voor een glasvezel abonnement. Laat het niet van anderen af hangen of er in heel Oss gratis glasvezel gelegd wordt, elke inschrijving is hard nodig!

 

  Laatste berichten

  Afspraak op kantoor

  Wil je graag langs komen bij ons op kantoor? Plan eenvoudig en snel een afspraak via onderstaande knop.

   

  Afspraak maken

  Contactgegevens

  De Witjes Productions
  Landweerstraat-Zuid 138C
  5349 AK, Oss

  E-mail adres
  info@dewitjes.nl

  Telefoonnummers
  Ruud
  Sander

  Kantooruren
  Maandag
  12:00 - 18:00
  Dinsdag
  10:00 - 18:00
  Woensdag
  10:00 - 18:00
  Donderdag
  10:00 - 18:00
  Vrijdag
  10:00 - 18:00

  Overige gegevens
  KvK nummer
  17144968
  BTW nummer
  NL810702903B01
  Bank
  Rabobank Oss
  IBAN
  NL52RABO0190448822
  BIC
  RABONL2U  Bij ons kunt u pinnen